Poal Cairo

16th sep 2021

Poal Cairo is een Nederlandse acteur met internationale uitstraling en ambities. Noem hem gerust een wandelende catalogus van moviefacts, deze man kent zijn vak en in de industrie kent iedereen Poal.

In de herfst van 2021 zal hij te zien zijn als één van de hoofdrolspelers in de film Little Amsterdam, waarin hij speelt naast o.a. Frank Lammers en Beppie Melissen. De film gaat in premiere tijdens het Filmfestival 2021.

Hij speelde onder andere in films Helium, Het Echte Leven en Paardenkracht. Het grotere publiek kent hem van zijn rollen in Celblok H en GTST.

Momenteel draait hij voor verschillende producties, waarvan een aantal in het buitenland

Alkan Çöklü

01st sep 2021

De grootste bekendheid verwierf Alkan Cöklü met zijn rol in GTST. Van mei 2017 tot oktober 2020 was hij dagelijks te zien Amir Nazar. Momenteel ontwikkelt hij de NPO webserie ‘’En nu ben ik verliefd’’ die hij ook zal regisseren.

Alkan Çöklü (1994) is opgegroeid in Amsterdam. Op zijn 17e doet hij daar auditie voor de toneelschool en wordt aangenomen. In de twee jaar die volgen vervolmaakt hij zich als acteur.

Al snel wordt hij door castingbureaus opgemerkt en gecast voor meerdere series. Hij krijgt rollen in onder andere de serie ‘Van der Valk’, AAP, Smeris, Vechtershart, Lekker dan, Flikken Rotterdam, Flikken Maastricht, Weemoedt en speelt tevens een grote rol in de serie Als de Dijken Breken.

Naast acteren heeft Alkan een enorme passie voor het regisseervak. In 2019 schrijft en regisseert hij zijn eerste korte film ‘Atilla’ welke werd geselecteerd voor de ‘NFF debuutcompetitie’. De film is ook geselecteerd voor het grootste korte film festival in Turkije, ‘Izmir International Short Film Festival’.

Momenteel is Alkan bezig met de ontwikkeling van zijn tweede korte film met behulp van een toekenning van het ‘Prins Bernard Cultuurfonds’. Naast zijn werkzaamheden als acteur en regisseur is Alkan vaak op de dansvloer te vinden (Afrodance en Dancehall) en spreekt hij regelmatig animatieseries en commercials in.

Danique Graanoogst

24th mrt 2021

Danique Graanoogst heeft hoge ambities, een stalen doorzettingsvermogen en een gezonde dosis humor. Ze is ‘fun to follow’ en iemand die je kan verrassen, onder andere met haar muzikaliteit en dans skills. Ze staat aan het begin van haar carrière in de entertainment wereld en speelt de rol van Meghan Markle in de musical Diana en Zonen.

Na het behalen van haar VWO diploma, studeerde ze af aan Lucia Marthas Institute for Performing Arts. In haar laatste jaar liep ze o.a. stage in het ensemble van Mamma Mia!, waar ze opviel en kon doorgroeien als understudy voor de rol van Ellie. In 2020 speelde ze in ‘Hello, Dolly!’ in het ensemble en als het coronavirus er niet was geweest, had ze de understudy rol van Minnie Fee kunnen spelen. “Ik heb nooit stil gestaan, dus toen het niet anders kon vanwege corona, ben ik achter de schermen alles gaan optuigen voor wanneer we weer mogen spelen. Ik heb wel al veel kleine dingetjes gedaan en een grote rol als dit is nieuw voor me, maar écht een kans die ik ga grijpen!” 

De onthulling van haar rol in Diana en Zonen gebeurde via een livestream op het Instagram kanaal van Fred van Leer. Hiermee onthulde Fred niet alleen haar rol als Meghan Markle, maar ook haar single en videoclip getiteld ‘Dit Ben Ik’.

Henriëtte Tol

19th feb 2021

Nadat Henriëtte in 1974 afstudeerde aan de Toneelschool Amsterdam was zij 11 jaar verbonden aan Toneelgroep Centrum. Daarna speelde ze in stukken van Het Nationale Toneel, Toneelgroep Suburbia en onlangs nog in Pinkpop bij Toneelgroep Maastricht. Daarnaast speelde zij in talrijke vrije producties waaronder Bloedverwanten Vergetelheid, Een Goed Nest, The Normal Heart, Liefde Half Om Half, Huisvrouwmonologenen Calender Girls. Ook was ze te zien in de musical Soldaat van Oranje in de rol van Wilhelmina. Voor haar rol in de musical Spring Awakening ontving zij in een John Kraaijkamp Musical Award.

Henriëtte’s eerste rol op het witte doek was in de speelfilm Soldaat van Oranje van Paul Verhoeven. Ook speelde ze in films als De Zevende Hemel, Popoz de film, Tula: The Revolt, Gebroken spiegels, Een vlucht regenwulpen, De stilte rond Christine M. en De Anna.

Henriëtte is ook bekend van haar rollen in populaire televisieseries als Bloedverwanten, Keyzer & de Boer advocaten en Westenwind.

Thomas Cammaert

15th feb 2021

De grootste bekendheid kreeg Thomas Cammaert door zijn deelname aan ‘Wie Is De Mol’ in 2017, waarin hij de mol was. Naast TV heeft Thomas al jaren een steady carrière in de film, toneel en musical wereld.

Achtergrond:
Thomas studeerde in 2006 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie en speelde vervolgens in vele Nederlandse producties. Zijn lean-forward mentaliteit en enthousiasme maken van hem een fijn mens om mee samen te werken, maar er is meer: “Door mijn bekendheid via Wie is de Mol heb ik nieuwe ambities in mezelf ontdekt. Zo’n programma geeft je een platform en ik wil dat inzetten voor gelijke kansen en meer diversiteit in de acteerwereld. Ik bedoel, waarom kan ik geen hetero man spelen? Waarom casten ze mij altijd als stereotype? Er is nog veel winst te behalen in de industrie wat dat betreft en daarom ben ik werkzaam bij ACT (Acteursbelangen) bij de commissie  Inclusiviteit. Daarnaast wil ik ook meer voor TV gaan doen. En daarom ben ik bezig met het ontwikkelen van tv formats en heb ik meerdere filmideeën.”

Toneel:
Thomas speelt sinds 2006 in diverse toneelstukken. “Ik heb gelukkig nooit zonder werk gezeten en gleed van de ene rol in de andere.” Zo was hij te zien in ‘De familie Avenier (deel 1 t/m 4, 2007/2008)’, ‘De Ingebeelde Zieke (2009)’ en in ‘De Avonden (2010)’ van Gerard Reve. Verder speelt Thomas geregeld bij Toneelgroep Oostpool en bij Internationaal Theater Amsterdam. In 2020 was Thomas te zien in Ivo van Hove’s voorstelling LAZARUS met de muziek van David Bowie. 

Film en TV:
Thomas is op tv vooral bekend door zijn rol van Joop Admiraal in de veel bekroonde serie Ramses (2014) van Michiel van Erp.  En door zijn deelname aan het improvisatieprogramma De Vloer Op van Omroep Human. In 2007 was hij voor het eerst te zien op het grote scherm in de speelfilm Tiramisu (2007) en in 2011 speelde hij in de film Sonny Boy. Ook was hij te zien in de films’ Ja, Ik Wil!’ en ‘Publieke Werken’. 

Het grote publiek heeft slechts het puntje van de ijsberg gezien. Thomas zit niet graag stil: “Het liefst speel ik nog eens de rol van een vader in een enorme rom-com. En dan zo eentje die zijn vrouw net heeft verloren, werkloos is geraakt, en in zijn eentje een kind moet zien op te voeden. Dan kan ik me als acteur echt he-le-maal inleven!”

Mingus Dagelet

26th jan 2021

Mingus Dagelet (Amsterdam, 1991) is acteur en muzikant.

Afgestudeerd van de Toneelacademie Maastricht in 2016

Na zijn afstuderen heeft hij gewerkt met een groot aantal regisseurs van naam en faam onder andere Ben Sombogaart, Rudolf van den Berg en Mark de Cloe. Hij had dragende rollen in verschillende Nederlandse films zoals Razend, Een Echte Vermeer en Koning van Katoren. daarnaast speelde hij verschillende rollen in veel TV series

Mingus werkte veel bij de verschillende Nederlandse gezelschappen zoals NT Jong, Het Nationaal Theater en het roemruchte ITA. Hij werkte daar nauw samen met Ivo van Hove bij De Stille Kracht.

Dagelet is een begenadigd pianist en drummer. Speelde in verschillende band formaties en speelde o.a. op het Haagsche Jazz Festival. Als hij ergens de kans ziet om acteren te combineren met muziek en dansen (6 jaar Capoeira) zal hij niet aarzelen deze met beide handen aan te grijpen.

Tanja Jess

02nd nov 2020

Tanja Jess werd geboren in Karlsruhe, Duitsland. Toen ze vijf jaar oud was verhuisde ze met haar ouders naar Nederland. In 1992 besloot Tanja dat ze wilde gaan acteren en begon aan acteeropleiding De Trap en Het Collectief.

Al gauw volgde Tanja’s eerste rollen in televisieseries (o.a. Unit 13enBaantjer. Bij het grote publiek werd ze bekend toen ze Bowien Galema in Goede Tijden, Slechte Tijden speelde en later volgden nog vele andere rollen in o.a. Bon Bini BeachVan God LosWolfseindeTrollie en Bloedverwanten. Van deze laatste productie werd ook een toneelbewerking gemaakt, waarin Tanja één van de hoofdrollen vertolkte. Ook speelde ze in diverse films (o.a. Kees de JongenMijn opa de bankroverLeef!, Oh Baby en recent een grote rol in Gewoon Vrienden.

Tanja presenteerde televisieprogramma’s waaronder Avant Premiere (Canal +), Temptation Island (Veronica), Paradise Hotel (Veronica) en RTL Breakfastclub en het radioprogramma Tanja op 100%NL. Daarnaast stond ze twee keer in de finale als deelnemer van een televisieprogramma, te weten bij Maestro (2012) en Dronemasters (2018).

Naast het acteren schrijft Tanja ook. In eerste instantie columns in o.a. Kek Mama en 100%NL Magazine, maar in 2014 lanceerde zij het boek ‘de Mama Match dat zij samen met vriendin en collega Anousha Nzume heeft geschreven. Inmiddels is ook de Mamamatch-app online.

Tanja is getrouwd met zanger/acteur Charly Luske en samen hebben ze 2 kinderen. Sinds 2017 vlogt ze regelmatig over zaken die haar bezighouden, haar zoektocht naar een bewuster leven, haar gezin, gezondheid en haar carrière. Ook is zij sinds 2018 ambassadeur van De Hartstichting.

Dit theaterseizoen stond Tanja samen met Anouk Maas en Victoria Koblenko in de theatervoorstelling Mijn man begrijpt me niet en recent was zij te zien in de serie Der Amsterdam Krimi in Duitsland.

Pim Muda

10th jul 2020

Pim Muda (11-03-1978, Groningen) is een Nederlandse komiek, acteur en zanger.
Muda studeerde in het jaar 2000 af aan de Amsterdamse Akademie voor Kleinkunst, waar hij met zijn schoolgenoten Joost Spijkers, Friso van Vemde en Pepijn Gunneweg de groep Ashton Brothers oprichtte.
Na hun afstuderen speelden zij hun muzikale spektakelshows over de hele wereld, van Parijs tot Toronto en van Budapest tot Edinburgh. Na vijf, door pers en publiek bejubelde, theatershows nam Gunneweg afscheid en ontwikkelden de overgebleven drie Ashton Brothers hun zomerfestival Ashtonia waarmee ze de laatste drie zomers tienduizenden mensen naar onder meer Slot Zeist trokken.
Naast zijn betrokkenheid bij Ashton Brothers is Muda ook werkzaam als acteur, zanger en schrijver.
Hij speelde rollen in series als Baantjer, Flikken Maastricht en Welkom in de jaren 60 en was te zien in films als In Oranje en Dolfje Weerwolfje.
Op televisie was hij vaste teamcaptain in KRO Hints en is hij één van de vaste gezichten van de RTL-hitshow Foute Vrienden dat in 2019 zijn vijfde seizoen in ging.
In 2019 behaalde Muda de finale van de zangshow It takes 2 waarin hij wekelijks een duet zong met Trijntje Oosterhuis.
Als schrijver werkte hij mee aan programma’s als Het Klokhuis, Sesamstraat en de theatershows van Jochem Myjer en Klaas van der Eerden.

Pim Muda woont met zijn gezin in Haarlem

Anne Appelo

12th feb 2020

Anne Appelo studeerde in 2015 cum laude af aan het Conservatorium (Muziektheater) van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. In 2016 tourde zij langs alle grote theaters van Nederland als understudy June en Sheila in de musical Hair van Stage Entertainment. In 2017 werd zij gevraagd als understudy van Romy Monteiro in de musical The Bodyguard in het Beatrix Theater in Utrecht. Na the Bodyguard speelde zij twee jaar lang in het Afas Circustheater als first cast Sarabi en understudy Nala in de Disney musical The Lion King (Stage Entertainment).

Begin 2018 werd Anne, naast haar werk in The Lion King, als presentatrice het nieuwe gezicht van Kinderen voor Kinderen (BNNVARA). Daar presenteert ze onder andere verschillende shows en televisieprogramma’s zoals het Okidopodium, Kinderen voor Kinderen Pakt uit! , Kinderen voor kinderen Afas live!, Kinderen voor kinderen 40 jaar live in Ahoy! uitgezonden op NPO Zapp. In 2019 presenteerde Anne live op NPO2 het Nieuwjaarsconcert met het Nederlands Blazers Ensemble in het Concertgebouw te Amsterdam. In 2019 was Anne te zien in een theaterproductie geproduceerd door de EO genaamd, ‘in de voetsporen van Ruth’. Hier speelde zij de rol van Ruth en in 2020 was zij samen met o.a Pearl Jozefzoon, Jonathan Vroege en Ben Ketting te zien in de musical ‘Amazing Grace’ waar zij ook één van de hoofdrollen vertolkte.

Begin 2020 speelde Anne in een nieuwe jeugdserie Zappdetective (KRO NCRV) op NPO Zapp, die ook te zien is op Youtube. Ook maakte Anne haar debuut als presentatrice, ze ging aan de slag voor de EO met het nieuwe kinderprogramma; de Boomhutbattle!

Naast haar werk zet Anne zich ook graag in voor kinderen en jongeren. Sinds 2018 is Anne Ambassadeur voor het goede doel Jantje Beton en zet ze zich samen met beschermvrouwe H.K.H prinses Beatrix hard in voor meer speelkansen en speelruimte voor kinderen en jongeren in kwetsbare (speel)posities in Nederland en de Nederlandse Antillen.

Desi van Doeveren

12th feb 2020

Desi studeerde in 2012 cum laude af aan het Conservatorium van Rotterdam (Codarts). Direct na haar afstuderen speelde zij in verschillende muziektheater voorstellingen. Vervolgens tourde ze in 2015 langs de Nederlandse theaters met de voorstelling Ali Baba en de 40 Rovers van TheaterTerra. Eind 2015 speelde ze in M-Lab de voorstelling RENT. In 2016 tourde met de voorstelling SPOT (Dribbel) door Azië en Australië. Ze presenteerde en produceerde een jaar lang Coke FrisChicks op het YouTube kanaal van Coca-Cola. In seizoen 2017 – 2018 speelde ze bij Theater Rotterdam de rol van Marina in Woef Side Story. Die zomer speelde zij bij De Kernploeg de rol van Ilona in She Loves me. Aansluitend mocht zij zich bij de cast van Showponies, de Alex Klaasen-revue voegen. In de zomer van 2019 speelde ze bij De Kernploeg de rol van Marisa in Vrouwen Op De Rand Van Een Zenuwinzinking.

Naast theater deed Desi in 2012 mee aan The Voice of Holland in team Van Velzen. Daarnaast was zij te zien in de film Mannenharten 2 en in Het Sinterklaasjournaal.

Desi verleent haar stem aan meerdere animatie bioscoopfilms en televisieseries. Zoals Aladdin(Jasmine), Frozen 2, Cars 3, Zootropolis, Big Hero 6 en Paw Patrol.