Mingus Dagelet

26th jan 2021

Mingus Dagelet (Amsterdam, 1991) is acteur en muzikant.

Afgestudeerd van de Toneelacademie Maastricht in 2016

Na zijn afstuderen heeft hij gewerkt met een groot aantal regisseurs van naam en faam onder andere Ben Sombogaart, Rudolf van den Berg en Mark de Cloe. Hij had dragende rollen in verschillende Nederlandse films zoals Razend, Een Echte Vermeer en Koning van Katoren. daarnaast speelde hij verschillende rollen in veel TV series

Mingus werkte veel bij de verschillende Nederlandse gezelschappen zoals NT Jong, Het Nationaal Theater en het roemruchte ITA. Hij werkte daar nauw samen met Ivo van Hove bij De Stille Kracht.

Dagelet is een begenadigd pianist en drummer. Speelde in verschillende band formaties en speelde o.a. op het Haagsche Jazz Festival. Als hij ergens de kans ziet om acteren te combineren met muziek en dansen (6 jaar Capoeira) zal hij niet aarzelen deze met beide handen aan te grijpen.

Adriaan Ter Braack

22nd apr 2020

Adriaan ter Braack is wetenschapsjournalist, schrijver en programmamaker. Onlangs presenteerde hij een programma voor Squla, het online onderwijsplatform. In 2021 komt zijn eerste boek uit via Uitgeverij Unieboek – Het Spectrum.

In zijn werk enthousiasmeert Adriaan zijn publiek over alles dat ook maar enigszins met wetenschap te maken heeft. Zo heeft hij artikelen geschreven voor VICE, Mindshakes en Quest over de meest uiteenlopende en fantasierijke wetenschappelijke vragen, zoals:

Hoe groot is de kans dat ik een Tindermatch tegenkom in de supermarkt?
Wat als de aarde echt plat zou zijn?
Is moedermelk halfvol?

Daarnaast presenteert Adriaan diverse podcasts. Onder andere Eureka! en De Komkommershow voor BNR Nieuwsradio, en de podcast van Rijkswaterstaat genaamd ‘Werken aan de Toekomst’. Voor zijn eigen Makkelijk Praten Podcast, trekt hij het land door langs verscheidene universiteiten. Hier gaat hij in gesprek met jonge wetenschappers over hun bijzondere onderzoeken.

Adriaan geeft ook lezingen, waarin hij op luchtige wijze, samen met het publiek antwoord zoekt op zogenaamde ‘domme vragen’. Adriaan was als wetenschapsjournalist regelmatig te gast bij Na Het Nieuws, om de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen te duiden.

Adriaan is tevens werkzaam als wetenschapsredacteur bij de NOS.

JUVAT WESTENDORP

15th feb 2019

Juvat Westendorp is niet bang om buiten zijn comfort zone te treden. Zijn drive, expansiedrift en liefde voor zijn omgeving en vele interesses brengen hem altijd weer naar een nieuw avontuur.

Nederland maakte kennis met Juvat bij zijn deelname aan het dans programma So You Think You Can Dance. Naast het dansen heeft hij zich de laatste jaren ontwikkelt tot ervaren acteur. Hij speelde in films en series zoals Onze Jongens, Tuintje in mijn Hart, Malaika, Goede Tijden, Slechte Tijden en schuift regelmatig aan bij de verschillende praat programma’s. Momenteel maakt hij onderdeel uit van het terugkerende mannenpanel Koffieleuters bij Koffietijd. In 2018 was hij de winnaar van het RTL-programma Boxing Stars. Ook was hij de winnaar van het AVROTROS-programma The Big Escape.

Juvat had al voor zijn eenentwintigste jaar, zonder enige dansopleiding, een indrukwekkende carrière. Van huis uit is hij een breakdancer en trad hij veel op als onderdeel van de crew Furious Flow. Juvat brak echt door bij het grote publiek door zijn deelname aan So You Think You Can Dance. Hij werd daarna al snel een van Nederlands meest besproken performers uit de urban dansscene en werkte voor verschillende opdrachtgevers in het binnen- en buitenland. Zo reisde hij de wereld over voor sportmerken als Nike & Asics en ontwikkelde hij zich in korte tijd van rauwe breakdancer tot allround danser. Hij danste in verscheidene hiphop shows voor sportmerken tot aan hoofdrollen in de moderne danswereld (Isabelle Beernaert & Scapino Ballet). Inmiddels is Juvat zijn carrière als danser aan het afronden en richt hij zich tegenwoordig meer op het choreograferen. Waar hij eerst als danser voor stond, is hij nu een van de vaste choreografen voor Nike en Intersport.

Begin 2020 werd hij tweede in het SBS 6 programma Dancing on Ice,  was hij te zien in Onze Jonges in Miami waarin hij de rol van Thijs speelt en nam hij de rol van Alex op zich in Just Say Yes. Deze laatste zal vanaf januari 2021 te zien zijn in de bioscoop.

JELLE DE JONG

14th jun 2018

Jelle (32) speelde rollen in het theater in voorstellingen als Midzomernachtdroom, The Normal Heart, Lulu, Bouwmeester Solness en Vastgoed B.V. In de bioscoop was hij te zien in Michiel de Ruyter, Sneekweek en meeste recentelijk in Alles is Zoals Het Zou Moeten Zijn. Hij speelde rollen in series als Moordvrouw, ‘t Spaanse Schaep en A’dam-E.V.A

Het grote publiek heeft hem leren kennen door zijn rol als Robert in de hitserie Dokter Deen, waarvan afgelopen jaar het vierde en laatste seizoen is uitgezonden bij Omroep Max. Daarnaast nam Jelle deel aan het programma Dance Dance Dance voor RTL4 en vertolkte hij, te paard, de hoofdrol in het grootse theaterspektakel De Stormruiter. Voor deze muziektheaterproductie heeft Jelle een maandenlange intensieve training gehad bij de beste dressuurruiters van Nederland en volgende hij meer dan een jaar lessen in stuntrijden bij het gerenommeerde theatergezelschap Theatre du Centaure in Marseille.  Inmiddels is Jelle een bekwaam ruiter en de trotse eigenaar van zijn eigen schimmelhengst, waarmee hij inmiddels een nieuwe productie in Frankrijk aan het voorbereiden is voor het theaterseizoen 22/23.

Momenteel vertolkt Jelle de rol van Fred van Houten in Soldaat van Oranje – de musical. In 2021 starten de opnames van de succesvolle serie Dertigers, waarin hij wederom in de rol van Elias te zien zal zijn.

 

 

 

JORRIT RUIJS

19th feb 2018

Jorrit Ruijs (1980) volgde een klassiek balletopleiding aan The Royal Academy of Dance en studeerde daarnaast af aan de Amsterdamse Toneelschool.

Hij liep stage bij Toneelgroep Amsterdam (het tegenwoordige ITA) en was twee jaar vast verbonden aan Het Zuidelijk Toneel.

In Roberto Zucco van toneelgroep de Appel en Don Carlos van Huis aan de Amstel speelde hij de titelrollen en ook in de musicals Hair, geregisseerd door Marcus Azzini (Theater Oostpool) en Ciske de rat van Stage Entertainment speelde hij diverse hoofdrollen.

Jorrit is vanaf de wereldpremière in 2010 als acteur betrokken bij Soldaat van Oranje, de musical waar hij de rol speelt en danst van Bram Goudsmit.

Op dit moment is hij te zien als de slechterik Scar in Disney’s The Lion King.

Voor deze rol werd hij genomineerd voor de Johnny Kraaykamp Musical Award in de categorie Beste mannelijke hoofdrol in een grote musical.

Op televisie speelt Jorrit een vaste rol in de series Bloedverwanten (AVRO) en De Spa (SBS 6) en de hoofdrol in Motief voor moord (EO).

Vanaf mei 2019 is hij op Videoland te zien in het vierde seizoen van Nieuwe buren. Daarnaast speelde hij verschillende (gast)rollen in o.a. Familie Kruys, DNA, Kinderen geen bezwaar (VARA),Van God Los (BNN),Flikken Maastricht (TROS) en Goede Tijden Slechte Tijden (RTL 4) en in de films: Het leven uit één dag, van regisseur; Mark de Cloe en ‘Beat’  van regisseur; David Verbeek (International Rotterdam Film Festival 2004).

In Nijinsky – gek van dans, geregisseerd door Peter de baan en gechoreografeerd door Toer van Schayk, combineerde Jorrit zijn beide opleidingen als danser en acteur. Met zijn succesvolle, door hem zelf geschreven voorstelling Het temmen van de Faun, in een eindregie van Titus Tiel Groenestege, ging zijn onderzoek naar de combinatie tussen dans en spel verder.

Met het gezelschap Fantasten maakte Jorrit de bewegingstheatervoorstellingen Isolement en Honger.

Naast het Amsterdam Fringe Festival speelde hij ook op Oerol, meerdere malen op theaterfestival de Parade en was hij te zien in het openluchttheater in het Amsterdamse Bos.

Jorrit leent zijn stemmen aan verschillende animatiefilms, commercials en luisterboeken en is te zien in de videoclip This Plan van de band Moke.

RUTGER DE BEKKER

17th aug 2017

Rutger studeert van 1991 tot 1995 aan de Akademie voor Kleinkunst in Amsterdam.
Hij ontmoet daar Remko Vrijdag en Diederik Ebbinge, start cabaretgroep De Vliegende Panters en wint daarmee in 1995 het Amsterdams Kleinkunst Festival. Met hen maakt hij daarna vier theater- en twee televisieprogramma’s.

Daarnaast is hij als acteur in verschillende theatervoorstellingen te zien zoals eerder ook al in Hij Gelooft In Mij, Fiddler On The Roof en Expeditie Eiland, in films als Alles is Liefde, New Kids Turbo, De Boskampi’s, Prooi, Bon Bini-Judeska in da house, op tv in Smeris en Fenix. In 2021 pakt hij de cabaretdraad weer op en maakt en speelt hij samen met Remko Vrijdag The Good and the Ugly.

Verder componeert en arrangeert hij veel muziek, onder anderen voor Promenade, Showponies van Alex Klaasen, Paul de Leeuw, Martine Sandifort, Simone Kleinsma, Richard Groenendijk, de musicals Verliefd op Ibiza en Expeditie Eiland,voor de tv-serie Levenslied, leadermuziek voor Jandino Asporaat en veel songs voor Het Klokhuis.

MICHAEL DE ROOS

19th feb 2015

Michael de Roos studeerde aan ITS DNA en de Koningstheater-Akademie in Nederland. Hij verhuisde in 2010 naar de United States om aan de Maggie Flanigan Studio de Meisner techniek te leren. Ook studeerde hij dans bij DNA (Dance New Amsterdam).

In zijn tijd in New York speelde hij in voorstellingen en TV-series als: Phases, FrankenStein The Musical, The Skype Show or See You in August, The Eshaton Cabaret en The Little Prinsinn en PX This.

In 2013 verhuisde hij weer terug naar Nederland. Hij speelde onder andere in Spiderman: Far From Home (Marvel),  SCARS (NPO), The Land of Hope and GloryHunter Street (Nickelodeon) en De Ludwigs (Nickelodeon), Commando’s (NPO) en is verbonden aan Studio Bock en Baas, Theatergroep MetdeBotteZijde en TG Locals! Daarnaast is hij af en aan te zien in de rol van Alex de Boer in Goede Tijden, Slechte Tijden.

Michael presenteerde voor Jack TV het online programma Brutale Apen, en presenteert nu voor Veilig verkeer Nederland het programma Veilige Feitjes. Hij presenteert ook interne programma’s voor bedrijven als: NS, Rabobank en ABN AMRO e.a.

Afgelopen jaar speelde hij in de films Koeman en Masterclass die alle twee geselecteerd werden voor het Filmapalooza Filmfestival in Orlando. Masterclass kreeg een official selection voor het Film festival in Cannes 2019.

Michael heeft een eigen productiebedrijf Exciting Roads. Dat zich specialiseert in het produceren van korte films.

JOEL DE TOMBE

21st nov 2014

In 1999 begon Joel in de Boyband All Of Us, onder contract bij Sony Music, waarmee hij drie top 40 noteringen binnenhaalde. In 2002 kreeg Joel in een keer landelijke bekendheid door zijn deelname aan Idols waarin hij de liveshows haalde en uiteindelijk de achtste plek behaalde.

Daarna volgde vele optredens met zijn Idols medefinalisten. Hij deed onder andere mee aan het Nationaal Songfestival, waar hij ook de finales haalde. In 2005 maakte Joel deel uit van de formatie All-Music. De viermansformatie bracht nieuwe bewerkingen van bekende musical nummers, onder leiding van Job Gosschalk, John Ewbank en Robin Delavita.

In 2007 was hij voor het eerst te zien in een musicalproductie, de nieuwe Nederlandse tour van Hair. Na Hair heeft Joel veel opgetreden met verschillende bands.

In augustus 2009 stond hij wederom in een musicalproductie: Dromen Zijn Bedrog. Voor deze rol werd hij genomineerd met een Johnny Kraaijkamp Musical Award voor Aanstormend Talent. Daarna volgde een rol in de eerste straatmusical van Nederland: Deandels en speelde hij in de 3D-musical Sky

Afgelopen seizoen was Joel te zien in het liedjesprogramma Vroeger of Later. Daarna tourde hij door Nederland met de rock musical Home Again. Na de productie Yab Yum werd het tijd voor TV en was hij te zien in Start Up, speelde hij in Flikken Maastricht en Flikken Rotterdam enhad hij een vaste rol in Nieuwe Tijden . Daarnaast was Joel initiator voor het maken van de documentaire over de tien eerste finalisten van Idols: U kunt nog Stemmen.

Joel is de frontman bij het bandcollectief Performer Collective. Hij speelt met deze band op grote evenementen door heel Nederland.

EDWIN JONKER

21st nov 2014

Edwin studeerde na het behalen van zijn HAVO en VWO diploma twee jaar Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna heeft hij de stap naar het acteren gemaakt.

In het theater was hij de afgelopen seizoenen onder ander te zien als Natte Harry in Sister Act, als Curtis in de grote tour van Dreamgirls en vertolkte hij de hoofdrol in A Chorus Line. Daarvoor stond hij in de musicals Home (Julius), Rent (Tom Collins), Copacabana (Ricco), The Lion King (Mufasa), Billy Holliday (o.a. Lester Young) en Miss Saigon (John). In 2018 was hij te zien tijdens de tours van The Color Purple en Driving Miss Daisy, gevolgd door de rol van Oliver Warbucks in de musical Annie in 2019

In 2001 kreeg hij een John Kraaykamp Musical Award voor Beste Mannelijke Bijrol voor zijn vertolking van de rol van Tom Collins in Rent en in 2013 werd hij genomineerd voor deze zelfde award voor zijn vertolking van de rol van Natte Harry in Sister Act.

Hij speelde in de films Oesters van Nam Kee, Madame Jeannette, Trage Liefde, Stiletto’s, Vox Populi, Polonaise en Bella Bettien. Grote indruk maakte hij naast Isa Hoes met de hoofdrol in de speelfilm De Ontsnapping, zag je hem in Tuintje in mijn Hart en meest recentelijk in de bioscoopfilms F*ck de Liefde en De Club van Lelijke Kinderen. Ook spreekt Edwin regelmatig tekenfilms in, zo was hij de Nederlandse stem in van Will Smith in de animatiefilm Shark Tale en is hij onder andere te horen als de Nederlandse Jeronimus Jangle in de Netflix Kerstfilm Jingle Jangle.

Verder zag je Edwin op TV in diverse series: vertolkte de rol van Melvin Klamer in Trauma 24/7, speelde in Costa!, Wet En Waan, Spangen, Baantjer, Alex FM, Lotte, Meiden van de Wit, Voetbalvrouwen, Van God Los (de serie) en in de Belgische misdaadserie Recht op Recht. Op Videoland zie je hem in de komische serie Vaders & Moeders. In Ninja Nanny vertolkte hij de rol van Stanley en speelde hij de rol van Jezus in The Passion 2019.

Momenteel is Edwin bijna dagelijks te zien als Richard van Nooten in Goede Tijden, Slechte Tijden en zal hij vanaf april 2021 te zien zijn op NETFLIX met Just Say Yes.