Alkan Çöklü

01st sep 2021

De grootste bekendheid verwierf Alkan Cöklü met zijn rol in GTST. Van mei 2017 tot oktober 2020 was hij dagelijks te zien Amir Nazar. Momenteel ontwikkelt hij de NPO webserie ‘’En nu ben ik verliefd’’ die hij ook zal regisseren.

Alkan Çöklü (1994) is opgegroeid in Amsterdam. Op zijn 17e doet hij daar auditie voor de toneelschool en wordt aangenomen. In de twee jaar die volgen vervolmaakt hij zich als acteur.

Al snel wordt hij door castingbureaus opgemerkt en gecast voor meerdere series. Hij krijgt rollen in onder andere de serie ‘Van der Valk’, AAP, Smeris, Vechtershart, Lekker dan, Flikken Rotterdam, Flikken Maastricht, Weemoedt en speelt tevens een grote rol in de serie Als de Dijken Breken.

Naast acteren heeft Alkan een enorme passie voor het regisseervak. In 2019 schrijft en regisseert hij zijn eerste korte film ‘Atilla’ welke werd geselecteerd voor de ‘NFF debuutcompetitie’. De film is ook geselecteerd voor het grootste korte film festival in Turkije, ‘Izmir International Short Film Festival’.

Momenteel is Alkan bezig met de ontwikkeling van zijn tweede korte film met behulp van een toekenning van het ‘Prins Bernard Cultuurfonds’. Naast zijn werkzaamheden als acteur en regisseur is Alkan vaak op de dansvloer te vinden (Afrodance en Dancehall) en spreekt hij regelmatig animatieseries en commercials in.

RUTGER DE BEKKER

17th aug 2017

Rutger studeert van 1991 tot 1995 aan de Akademie voor Kleinkunst in Amsterdam.
Hij ontmoet daar Remko Vrijdag en Diederik Ebbinge, start cabaretgroep De Vliegende Panters en wint daarmee in 1995 het Amsterdams Kleinkunst Festival. Met hen maakt hij daarna vier theater- en twee televisieprogramma’s.

Daarnaast is hij als acteur in verschillende theatervoorstellingen te zien zoals eerder ook al in Hij Gelooft In Mij, Fiddler On The Roof en Expeditie Eiland, in films als Alles is Liefde, New Kids Turbo, De Boskampi’s, Prooi, Bon Bini-Judeska in da house, op tv in Smeris en Fenix. In 2021 pakt hij de cabaretdraad weer op en maakt en speelt hij samen met Remko Vrijdag The Good and the Ugly.

Verder componeert en arrangeert hij veel muziek, onder anderen voor Promenade, Showponies van Alex Klaasen, Paul de Leeuw, Martine Sandifort, Simone Kleinsma, Richard Groenendijk, de musicals Verliefd op Ibiza en Expeditie Eiland,voor de tv-serie Levenslied, leadermuziek voor Jandino Asporaat en veel songs voor Het Klokhuis.

NINA SPIJKERS

21st nov 2014

Na het behalen van haar VWO diploma is ze vertrokken naar Engeland om daar Drama and Theatre Studies te studeren aan the University of Kent in Canterbury. Daar heeft ze haar eigen theatergezelschap ‘A Company of Strangers’ opgezet, waarvoor ze twee producties regisseerde.

Nina Spijkers is afgestudeerd aan de Regieopleiding in Amsterdam waar ze onder andere Leonce en Lena van Georg Büchner, Closer van Patrick Marber en Hamletmachine en Kwartet van Heiner Müller regisseerde. Ze liep stage als regie assistent van Johan Simons bij de productie Dantons dood van Toneelgroep Amsterdam.

Momenteel is ze als maker aangesloten bij de Toneelschuur in Haarlem. Zij maakte onder andere Don Carlos, en is daarmee genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2016. Ook ontving zij een BNG nominatie voor Ivanov wat ze bij de Toneelschuur heeft gemaakt.

In 2019 starten de opnames voor haar regie debuut in film met Wat je vindt mag je houden in het kader van de One Night Stand. Ze was verantwoordelijk voor de regie van de nieuwe voorstelling Minis Plus van Hadewych Minis, die zowel op de Parade als in het land te zien was. Afgelopen seizoen maakte zij ook Dangerous Liaisons bij Bos theaterproducties. En komend seizoen start ze bij TG Oostpool om de grote zaal productie te regisseren.