RUTGER DE BEKKER

17th aug 2017

Rutger studeert van 1991 tot 1995 aan de Akademie voor Kleinkunst in Amsterdam.

Hij ontmoet daar Remko Vrijdag en Diederik Ebbinge en start cabaretgroep De Vliegende Panters. Met hen maakt hij vier theater- en twee televisieprogramma’s. Daarnaast is hij als acteur te zien in films als New Kids Turbo, De Boskampi’s, Prooi, Project Gio, op tv in in de serie Smeris, op Netflix in Fenix en in verschillende theatervoorstellingen zoals Hij Gelooft In Mij, Fiddler On The Roof en Expeditie Eiland.

Verder componeert en produceert hij veel muziek, onder anderen voor (Zomer)Promenade met Diederik Ebbinge, Paul de Leeuw, Alex Klaasen, Jenny Arean, Het Klokhuis en Vrijdag&Sandifort, maar ook voor de musicals Verliefd op Ibiza en Expeditie Eiland, en Showponies van Alex Klaasen. Voor deze laatste twee programma’s werd hij genomineerd voor respectievelijk een Musical Award en voor het Lied ‘Waarom mensen zingen’ de Annie M.G. Schmidtprijs.

 

NINA SPIJKERS

21st nov 2014

Na het behalen van haar VWO diploma is ze vertrokken naar Engeland om daar Drama and Theatre Studies te studeren aan the University of Kent in Canterbury. Daar heeft ze haar eigen theatergezelschap ‘A Company of Strangers’ opgezet, waarvoor ze twee producties regisseerde.

Nina Spijkers is afgestudeerd aan de Regieopleiding in Amsterdam waar ze onder andere Leonce en Lena van Georg Büchner, Closer van Patrick Marber en Hamletmachine en Kwartet van Heiner Müller regisseerde. Ze liep stage als regie assistent van Johan Simons bij de productie Dantons dood van Toneelgroep Amsterdam.

Momenteel is ze als maker aangesloten bij de Toneelschuur in Haarlem. Zij maakte onder andere Don Carlos, en is daarmee genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2016. Ook ontving zij een BNG nominatie voor Ivanov wat ze bij de Toneelschuur heeft gemaakt.

In 2019 starten de opnames voor haar regie debuut in film met Wat je vindt mag je houden in het kader van de One Night Stand. Ze was verantwoordelijk voor de regie van de nieuwe voorstelling Minis Plus van Hadewych Minis, die zowel op de Parade als in het land te zien was. Afgelopen seizoen maakte zij ook Dangerous Liaisons bij Bos theaterproducties. En komend seizoen start ze bij TG Oostpool om de grote zaal productie te regisseren.

CELINE PURCELL

21st nov 2014

Na het behalen van haar gymnasium diploma begon zij haar studie rechten in Leiden. Tijdens deze studie begon haar professionele carrière in de musical Miss Saigon. Daarna volgde Elisabeth, Titanic de Musical en was ze te zien als Liesl von Trapp in The Sound Of Music. In 2004 vertolkte ze de rol van Sophie Stuiveling in Mamma Mia!, om vervolgens de titelrol te alterneren in Belle en het Beest. Ze was Eliza Doolittle in My Fair Lady en vertolkte de rol van Eponine in de legendarische musical Les Misérables. Ze deelde het toneel samen met Johnny Kraaijkamp in het succesvolle toneelstuk Geknipt om te leren (Educating Rita) als Rita. In 2011 was Céline te zien in de succesvolle musical Toon.

Céline stond vanaf het prille begin in de goed bekeken comedy serie Kinderen Geen Bezwaar als Julia Zegers. Ze leent haar stem aan verschillende tekenfilms en zingt voor verschillende series de leader in.

In 2004 won ze voor haar rol in Mamma Mia! de John Kraaijkamp Musical Award en de Cubus Award voor aanstormend talent. In 2007 won Céline een tweede John Kraaijkamp Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol voor haar vertolking van Eliza in de musical My Fair Lady.

In 2012 was Céline alternate voor de rol van Glinda in de musical Wicked. Recentelijk speelde zij een hoofdrol in de muziektheatervoorstelling Otis in M-Lab. Ze speelde in de zomer van 2013 dezelfde rol in een bewerking van Otis op de Parade. Ze tourde daarna met Purper Ladies door Nederland en ze was op RTL4 een half jaar te zien als Femke in Goede Tijden Slechte Tijden.

Afgelopen seizoen had ze de lead in de nieuw geschreven opera Morning Blossoms.