Poal Cairo

16th sep 2021

Poal Cairo is een Nederlandse acteur met internationale uitstraling en ambities. Noem hem gerust een wandelende catalogus van moviefacts, deze man kent zijn vak en in de industrie kent iedereen Poal.

In de herfst van 2021 zal hij te zien zijn als één van de hoofdrolspelers in de film Little Amsterdam, waarin hij speelt naast o.a. Frank Lammers en Beppie Melissen. De film gaat in premiere tijdens het Filmfestival 2021.

Hij speelde onder andere in films Helium, Het Echte Leven en Paardenkracht. Het grotere publiek kent hem van zijn rollen in Celblok H en GTST.

Momenteel draait hij voor verschillende producties, waarvan een aantal in het buitenland

Alkan Çöklü

01st sep 2021

De grootste bekendheid verwierf Alkan Cöklü met zijn rol in GTST. Van mei 2017 tot oktober 2020 was hij dagelijks te zien Amir Nazar. Momenteel ontwikkelt hij de NPO webserie ‘’En nu ben ik verliefd’’ die hij ook zal regisseren.

Alkan Çöklü (1994) is opgegroeid in Amsterdam. Op zijn 17e doet hij daar auditie voor de toneelschool en wordt aangenomen. In de twee jaar die volgen vervolmaakt hij zich als acteur.

Al snel wordt hij door castingbureaus opgemerkt en gecast voor meerdere series. Hij krijgt rollen in onder andere de serie ‘Van der Valk’, AAP, Smeris, Vechtershart, Lekker dan, Flikken Rotterdam, Flikken Maastricht, Weemoedt en speelt tevens een grote rol in de serie Als de Dijken Breken.

Naast acteren heeft Alkan een enorme passie voor het regisseervak. In 2019 schrijft en regisseert hij zijn eerste korte film ‘Atilla’ welke werd geselecteerd voor de ‘NFF debuutcompetitie’. De film is ook geselecteerd voor het grootste korte film festival in Turkije, ‘Izmir International Short Film Festival’.

Momenteel is Alkan bezig met de ontwikkeling van zijn tweede korte film met behulp van een toekenning van het ‘Prins Bernard Cultuurfonds’. Naast zijn werkzaamheden als acteur en regisseur is Alkan vaak op de dansvloer te vinden (Afrodance en Dancehall) en spreekt hij regelmatig animatieseries en commercials in.

Henriëtte Tol

19th feb 2021

Nadat Henriëtte in 1974 afstudeerde aan de Toneelschool Amsterdam was zij 11 jaar verbonden aan Toneelgroep Centrum. Daarna speelde ze in stukken van Het Nationale Toneel, Toneelgroep Suburbia en onlangs nog in Pinkpop bij Toneelgroep Maastricht. Daarnaast speelde zij in talrijke vrije producties waaronder Bloedverwanten Vergetelheid, Een Goed Nest, The Normal Heart, Liefde Half Om Half, Huisvrouwmonologenen Calender Girls. Ook was ze te zien in de musical Soldaat van Oranje in de rol van Wilhelmina. Voor haar rol in de musical Spring Awakening ontving zij in een John Kraaijkamp Musical Award.

Henriëtte’s eerste rol op het witte doek was in de speelfilm Soldaat van Oranje van Paul Verhoeven. Ook speelde ze in films als De Zevende Hemel, Popoz de film, Tula: The Revolt, Gebroken spiegels, Een vlucht regenwulpen, De stilte rond Christine M. en De Anna.

Henriëtte is ook bekend van haar rollen in populaire televisieseries als Bloedverwanten, Keyzer & de Boer advocaten en Westenwind.

Thomas Cammaert

15th feb 2021

De grootste bekendheid kreeg Thomas Cammaert door zijn deelname aan ‘Wie Is De Mol’ in 2017, waarin hij de mol was. Naast TV heeft Thomas al jaren een steady carrière in de film, toneel en musical wereld.

Achtergrond:
Thomas studeerde in 2006 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie en speelde vervolgens in vele Nederlandse producties. Zijn lean-forward mentaliteit en enthousiasme maken van hem een fijn mens om mee samen te werken, maar er is meer: “Door mijn bekendheid via Wie is de Mol heb ik nieuwe ambities in mezelf ontdekt. Zo’n programma geeft je een platform en ik wil dat inzetten voor gelijke kansen en meer diversiteit in de acteerwereld. Ik bedoel, waarom kan ik geen hetero man spelen? Waarom casten ze mij altijd als stereotype? Er is nog veel winst te behalen in de industrie wat dat betreft en daarom ben ik werkzaam bij ACT (Acteursbelangen) bij de commissie  Inclusiviteit. Daarnaast wil ik ook meer voor TV gaan doen. En daarom ben ik bezig met het ontwikkelen van tv formats en heb ik meerdere filmideeën.”

Toneel:
Thomas speelt sinds 2006 in diverse toneelstukken. “Ik heb gelukkig nooit zonder werk gezeten en gleed van de ene rol in de andere.” Zo was hij te zien in ‘De familie Avenier (deel 1 t/m 4, 2007/2008)’, ‘De Ingebeelde Zieke (2009)’ en in ‘De Avonden (2010)’ van Gerard Reve. Verder speelt Thomas geregeld bij Toneelgroep Oostpool en bij Internationaal Theater Amsterdam. In 2020 was Thomas te zien in Ivo van Hove’s voorstelling LAZARUS met de muziek van David Bowie. 

Film en TV:
Thomas is op tv vooral bekend door zijn rol van Joop Admiraal in de veel bekroonde serie Ramses (2014) van Michiel van Erp.  En door zijn deelname aan het improvisatieprogramma De Vloer Op van Omroep Human. In 2007 was hij voor het eerst te zien op het grote scherm in de speelfilm Tiramisu (2007) en in 2011 speelde hij in de film Sonny Boy. Ook was hij te zien in de films’ Ja, Ik Wil!’ en ‘Publieke Werken’. 

Het grote publiek heeft slechts het puntje van de ijsberg gezien. Thomas zit niet graag stil: “Het liefst speel ik nog eens de rol van een vader in een enorme rom-com. En dan zo eentje die zijn vrouw net heeft verloren, werkloos is geraakt, en in zijn eentje een kind moet zien op te voeden. Dan kan ik me als acteur echt he-le-maal inleven!”

Mingus Dagelet

26th jan 2021

Mingus Dagelet (Amsterdam, 1991) is acteur en muzikant.

Afgestudeerd van de Toneelacademie Maastricht in 2016

Na zijn afstuderen heeft hij gewerkt met een groot aantal regisseurs van naam en faam onder andere Ben Sombogaart, Rudolf van den Berg en Mark de Cloe. Hij had dragende rollen in verschillende Nederlandse films zoals Razend, Een Echte Vermeer en Koning van Katoren. daarnaast speelde hij verschillende rollen in veel TV series

Mingus werkte veel bij de verschillende Nederlandse gezelschappen zoals NT Jong, Het Nationaal Theater en het roemruchte ITA. Hij werkte daar nauw samen met Ivo van Hove bij De Stille Kracht.

Dagelet is een begenadigd pianist en drummer. Speelde in verschillende band formaties en speelde o.a. op het Haagsche Jazz Festival. Als hij ergens de kans ziet om acteren te combineren met muziek en dansen (6 jaar Capoeira) zal hij niet aarzelen deze met beide handen aan te grijpen.

Luuk Dresen

13th nov 2020

Luuk Dresen (Zeist, 1995) is presentator, programmamaker en DJ. In 2019 haalde hij zijn bachelor technische natuurkunde aan de TU Delft, maar zijn passie ligt bij het maken en presenteren van programma’s. Hij heeft een hart van goud en zit vol enthousiasme.

Als presentator was hij al te zien in diverse programma’s voor merken als KPN, KVK, de BankGiro Loterij en de NS. Daarnaast ontwikkelt hij zijn eigen formats, die hij bedenkt, presenteert en monteert. In september 2020 maakte hij zijn eerste eigen tv-programma voor AT5, genaamd ‘De Nacht Van’, waarin hij de creatieve ondernemers uit het Amsterdamse nachtleven volgt in hun struggles tijdens de corona crisis.

“Mijn ambitie ligt bij de televisie, maar om meters te maken gebruik ik mijn YouTube kanaal als een soort testkanaal. Daar maak ik programma’s om te zien of ik het kan. Dan huur ik vrienden in die de camera bedienen en monteer vervolgens zelf de afleveringen. Zo maakte ik bijvoorbeeld een documentaire in Guatemala over de stichting Niños de Guatemala. Gewoon een vliegticket geboekt, camera aan en gaan.”

Het presenteren gaat hem heel natuurlijk af en na verloop van tijd werd zijn talent gezien door &C-Talent, het talentenplatform van Chantal Janzen, wat nu voor hem de nodige deuren opent in de mediawereld. “AT5 is op mijn pad gekomen mede dankzij &C, daar ben ik heel blij mee.”

Door zijn programma Lief met Luuk leerde hij interviewen. Hij legde de levensverhalen vast van longkankerpatiënten, terwijl hij met zijn gasten hun favoriete hobby uitvoerde, zoals breien, fietsen of een potje snooker. “Je merkt dat mensen losser komen voor een camera als ze niet bezig zijn met een interview, maar gewoon een fijn gesprek hebben.”

Door zijn wetenschappelijke achtergrond zou hij graag een programma als ‘Proefkonijnen’ presenteren, maar ook ‘Je Zal Het Maar Hebben’ staat hoog op het lijstje. “Dat soort programma’s zelf ontwikkelen lijkt me natuurlijk helemaal fantastisch. Mijn grootste droom is een eigen show zoals bijvoorbeeld James Corden of Paul de Leeuw dat doen. Zo’n show waar alles samenkomt: van lachen tot huilen en van een mooi gesprek tot samen zingen!”

Tanja Jess

02nd nov 2020

Tanja Jess werd geboren in Karlsruhe, Duitsland. Toen ze vijf jaar oud was verhuisde ze met haar ouders naar Nederland. In 1992 besloot Tanja dat ze wilde gaan acteren en begon aan acteeropleiding De Trap en Het Collectief.

Al gauw volgde Tanja’s eerste rollen in televisieseries (o.a. Unit 13enBaantjer. Bij het grote publiek werd ze bekend toen ze Bowien Galema in Goede Tijden, Slechte Tijden speelde en later volgden nog vele andere rollen in o.a. Bon Bini BeachVan God LosWolfseindeTrollie en Bloedverwanten. Van deze laatste productie werd ook een toneelbewerking gemaakt, waarin Tanja één van de hoofdrollen vertolkte. Ook speelde ze in diverse films (o.a. Kees de JongenMijn opa de bankroverLeef!, Oh Baby en recent een grote rol in Gewoon Vrienden.

Tanja presenteerde televisieprogramma’s waaronder Avant Premiere (Canal +), Temptation Island (Veronica), Paradise Hotel (Veronica) en RTL Breakfastclub en het radioprogramma Tanja op 100%NL. Daarnaast stond ze twee keer in de finale als deelnemer van een televisieprogramma, te weten bij Maestro (2012) en Dronemasters (2018).

Naast het acteren schrijft Tanja ook. In eerste instantie columns in o.a. Kek Mama en 100%NL Magazine, maar in 2014 lanceerde zij het boek ‘de Mama Match dat zij samen met vriendin en collega Anousha Nzume heeft geschreven. Inmiddels is ook de Mamamatch-app online.

Tanja is getrouwd met zanger/acteur Charly Luske en samen hebben ze 2 kinderen. Sinds 2017 vlogt ze regelmatig over zaken die haar bezighouden, haar zoektocht naar een bewuster leven, haar gezin, gezondheid en haar carrière. Ook is zij sinds 2018 ambassadeur van De Hartstichting.

Dit theaterseizoen stond Tanja samen met Anouk Maas en Victoria Koblenko in de theatervoorstelling Mijn man begrijpt me niet en recent was zij te zien in de serie Der Amsterdam Krimi in Duitsland.

Anne Appelo

12th feb 2020

Anne Appelo studeerde in 2015 cum laude af aan het Conservatorium (Muziektheater) van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. In 2016 tourde zij langs alle grote theaters van Nederland als understudy June en Sheila in de musical Hair van Stage Entertainment. In 2017 werd zij gevraagd als understudy van Romy Monteiro in de musical The Bodyguard in het Beatrix Theater in Utrecht. Na the Bodyguard speelde zij twee jaar lang in het Afas Circustheater als first cast Sarabi en understudy Nala in de Disney musical The Lion King (Stage Entertainment).

Begin 2018 werd Anne, naast haar werk in The Lion King, als presentatrice het nieuwe gezicht van Kinderen voor Kinderen (BNNVARA). Daar presenteert ze onder andere verschillende shows en televisieprogramma’s zoals het Okidopodium, Kinderen voor Kinderen Pakt uit! , Kinderen voor kinderen Afas live!, Kinderen voor kinderen 40 jaar live in Ahoy! uitgezonden op NPO Zapp. In 2019 presenteerde Anne live op NPO2 het Nieuwjaarsconcert met het Nederlands Blazers Ensemble in het Concertgebouw te Amsterdam. In 2019 was Anne te zien in een theaterproductie geproduceerd door de EO genaamd, ‘in de voetsporen van Ruth’. Hier speelde zij de rol van Ruth en in 2020 was zij samen met o.a Pearl Jozefzoon, Jonathan Vroege en Ben Ketting te zien in de musical ‘Amazing Grace’ waar zij ook één van de hoofdrollen vertolkte.

Begin 2020 speelde Anne in een nieuwe jeugdserie Zappdetective (KRO NCRV) op NPO Zapp, die ook te zien is op Youtube. Ook maakte Anne haar debuut als presentatrice, ze ging aan de slag voor de EO met het nieuwe kinderprogramma; de Boomhutbattle!

Naast haar werk zet Anne zich ook graag in voor kinderen en jongeren. Sinds 2018 is Anne Ambassadeur voor het goede doel Jantje Beton en zet ze zich samen met beschermvrouwe H.K.H prinses Beatrix hard in voor meer speelkansen en speelruimte voor kinderen en jongeren in kwetsbare (speel)posities in Nederland en de Nederlandse Antillen.

Desi van Doeveren

12th feb 2020

Desi studeerde in 2012 cum laude af aan het Conservatorium van Rotterdam (Codarts). Direct na haar afstuderen speelde zij in verschillende muziektheater voorstellingen. Vervolgens tourde ze in 2015 langs de Nederlandse theaters met de voorstelling Ali Baba en de 40 Rovers van TheaterTerra. Eind 2015 speelde ze in M-Lab de voorstelling RENT. In 2016 tourde met de voorstelling SPOT (Dribbel) door Azië en Australië. Ze presenteerde en produceerde een jaar lang Coke FrisChicks op het YouTube kanaal van Coca-Cola. In seizoen 2017 – 2018 speelde ze bij Theater Rotterdam de rol van Marina in Woef Side Story. Die zomer speelde zij bij De Kernploeg de rol van Ilona in She Loves me. Aansluitend mocht zij zich bij de cast van Showponies, de Alex Klaasen-revue voegen. In de zomer van 2019 speelde ze bij De Kernploeg de rol van Marisa in Vrouwen Op De Rand Van Een Zenuwinzinking.

Naast theater deed Desi in 2012 mee aan The Voice of Holland in team Van Velzen. Daarnaast was zij te zien in de film Mannenharten 2 en in Het Sinterklaasjournaal.

Desi verleent haar stem aan meerdere animatie bioscoopfilms en televisieseries. Zoals Aladdin(Jasmine), Frozen 2, Cars 3, Zootropolis, Big Hero 6 en Paw Patrol.

 

JUVAT WESTENDORP

15th feb 2019

Juvat Westendorp is niet bang om buiten zijn comfort zone te treden. Zijn drive, expansiedrift en liefde voor zijn omgeving en vele interesses brengen hem altijd weer naar een nieuw avontuur.

Nederland maakte kennis met Juvat bij zijn deelname aan het dans programma So You Think You Can Dance. Naast het dansen heeft hij zich de laatste jaren ontwikkelt tot ervaren acteur. Hij speelde in films en series zoals Onze Jongens, Tuintje in mijn Hart, Malaika, Goede Tijden, Slechte Tijden en schuift regelmatig aan bij de verschillende praat programma’s. Momenteel maakt hij onderdeel uit van het terugkerende mannenpanel Koffieleuters bij Koffietijd. In 2018 was hij de winnaar van het RTL-programma Boxing Stars. Ook was hij de winnaar van het AVROTROS-programma The Big Escape.

Juvat had al voor zijn eenentwintigste jaar, zonder enige dansopleiding, een indrukwekkende carrière. Van huis uit is hij een breakdancer en trad hij veel op als onderdeel van de crew Furious Flow. Juvat brak echt door bij het grote publiek door zijn deelname aan So You Think You Can Dance. Hij werd daarna al snel een van Nederlands meest besproken performers uit de urban dansscene en werkte voor verschillende opdrachtgevers in het binnen- en buitenland. Zo reisde hij de wereld over voor sportmerken als Nike & Asics en ontwikkelde hij zich in korte tijd van rauwe breakdancer tot allround danser. Hij danste in verscheidene hiphop shows voor sportmerken tot aan hoofdrollen in de moderne danswereld (Isabelle Beernaert & Scapino Ballet). Inmiddels is Juvat zijn carrière als danser aan het afronden en richt hij zich tegenwoordig meer op het choreograferen. Waar hij eerst als danser voor stond, is hij nu een van de vaste choreografen voor Nike en Intersport.

Begin 2020 werd hij tweede in het SBS 6 programma Dancing on Ice,  was hij te zien in Onze Jonges in Miami waarin hij de rol van Thijs speelt en nam hij de rol van Alex op zich in Just Say Yes. Deze laatste zal vanaf januari 2021 te zien zijn in de bioscoop.