Adriaan ter Braack is wetenschapsjournalist, schrijver en programmamaker. Onlangs presenteerde hij een programma voor Squla, het online onderwijsplatform. In 2021 komt zijn eerste boek uit via Uitgeverij Unieboek – Het Spectrum.

In zijn werk enthousiasmeert Adriaan zijn publiek over alles dat ook maar enigszins met wetenschap te maken heeft. Zo heeft hij artikelen geschreven voor VICE, Mindshakes en Quest over de meest uiteenlopende en fantasierijke wetenschappelijke vragen, zoals:

Hoe groot is de kans dat ik een Tindermatch tegenkom in de supermarkt?
Wat als de aarde echt plat zou zijn?
Is moedermelk halfvol?

Daarnaast presenteert Adriaan diverse podcasts. Onder andere Eureka! en De Komkommershow voor BNR Nieuwsradio, en de podcast van Rijkswaterstaat genaamd ‘Werken aan de Toekomst’. Voor zijn eigen Makkelijk Praten Podcast, trekt hij het land door langs verscheidene universiteiten. Hier gaat hij in gesprek met jonge wetenschappers over hun bijzondere onderzoeken.

Adriaan geeft ook lezingen, waarin hij op luchtige wijze, samen met het publiek antwoord zoekt op zogenaamde ‘domme vragen’. Adriaan was als wetenschapsjournalist regelmatig te gast bij Na Het Nieuws, om de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen te duiden.

Adriaan is tevens werkzaam als wetenschapsredacteur bij de NOS.