De grootste bekendheid verwierf Alkan Cöklü met zijn rol in GTST. Van mei 2017 tot oktober 2020 was hij dagelijks te zien Amir Nazar. Momenteel ontwikkelt hij de NPO webserie ‘’En nu ben ik verliefd’’ die hij ook zal regisseren.

Alkan Çöklü (1994) is opgegroeid in Amsterdam. Op zijn 17e doet hij daar auditie voor de toneelschool en wordt aangenomen. In de twee jaar die volgen vervolmaakt hij zich als acteur.

Al snel wordt hij door castingbureaus opgemerkt en gecast voor meerdere series. Hij krijgt rollen in onder andere de serie ‘Van der Valk’, AAP, Smeris, Vechtershart, Lekker dan, Flikken Rotterdam, Flikken Maastricht, Weemoedt en speelt tevens een grote rol in de serie Als de Dijken Breken.

Naast acteren heeft Alkan een enorme passie voor het regisseervak. In 2019 schrijft en regisseert hij zijn eerste korte film ‘Atilla’ welke werd geselecteerd voor de ‘NFF debuutcompetitie’. De film is ook geselecteerd voor het grootste korte film festival in Turkije, ‘Izmir International Short Film Festival’.

Momenteel is Alkan bezig met de ontwikkeling van zijn tweede korte film met behulp van een toekenning van het ‘Prins Bernard Cultuurfonds’. Naast zijn werkzaamheden als acteur en regisseur is Alkan vaak op de dansvloer te vinden (Afrodance en Dancehall) en spreekt hij regelmatig animatieseries en commercials in.