Bram van der Vlugt staat al bijna 60 jaar op de planken. Na enkele jaren als acteur/regisseur verbonden te zijn aan Toneelgroep Studio, De Nieuwe Komedie en Toneelgroep Sater, maakt hij in 1974 de overstap naar het landelijk circuit in Cyrano de Bergerac.
Sindsdien speelt hij elk seizoen minimaal één toneelstuk waaronder recentelijk Op bezoek bij Meneer Green en Vogel. Voor zijn rol in het toneelstuk Kopenhagen wint hij in 2000 de Louis d’Or. Na zijn tv-doorbraak als Dokter Finlay in de jaren ‘60 is Van der Vlugt te zien in tv-series als Medisch Centrum West, Unit 13, Keyzer & de Boer Advocaten, Moordvrouw en Dokter Deen.

Ook speelt hij in vele films waaronder recent een hoofdrol in Pak van mijn hart. Van 1986 tot 2010 is Van der Vlugt de vaste raadsman van Sinterklaas in televisie-aangelegenheden. In die hoedanigheid is hij ook te zien in vele Sinterklaasfilms en tv-series. Samen met zoon Floris, dochter Hester en bassist Lucas Dols brengt hij sinds 2013 muzikale theatervertellingen onder de naam Van der Vlugt & Co. Bij Hummelinck Stuurman speelde Van der Vlugt eerder in Het Verhoor, Emma’s Feest, Oude Meesters, Moesson en Mooi Weer Vandaag.