Edwin studeerde na het behalen van zijn HAVO en VWO diploma twee jaar Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna heeft hij de stap naar het acteren gemaakt.
Afgelopen seizoen was hij te zien als Natte Harry in Sister Act. Hij stond daarvoor in de musicals Home (Julius), Rent (Tom Collins), Copacabana (Ricco), The Lion King (Mufasa), Billy Holliday (o.a. Lester Young) en Miss Saigon (John).

Speelde in de films Oesters van Nam Kee, Madame Jeannette, Trage Liefde, Stiletto’s, Vox Populi, Polonaise en Bella Bettien. En verder op TV in diverse series: vertolkte de rol van Melvin Klamer in Trauma 24/7, speelde in Costa!, Wet En Waan, Spangen, Baantjer, Alex FM, Lotte, Meiden van de Wit, Voetbalvrouwen, Van God Los (de serie) en in de Belgische misdaadserie Recht op Recht.
Won in 2001 een John Kraaykamp Musical Award voor Beste Mannelijke Bijrol voor zijn vertolking van de rol van Tom Collins in Rent en afgelopen jaar werd hij genomineerd voor deze zelfde award voor zijn vertolking van de rol van Natte Harry in Sister Act. Sprak de Nederlandse stem in van Will Smith in de animatiefilm Shark Tale en heeft de soundtrack ingezongen van de film Oesters van Nam Kee.

Hij was te zien in de grote tour van Dreamgirls als Curtis en speelde naast Isa Hoes de hoofdrol in de speelfilm De Ontsnapping.

Binnenkort is hij te zien in de nieuwe speelfilm Tuintje in mijn Hart en in het theater in de productie A Chorus Line.