Gregory Shapiro (1968) is comedian, acteur en auteur met zowel de Amerikaanse als de Nederlandse nationaliteit. Hij werd wereldberoemd als de stem van Trump in Arjan Lubachs ‘Netherlands Second’ video. Daarnaast is hij vooral bekend van zijn samenwerking met Boom Chicago. In 2007 was hij de host en schrijver van Comedy Central News, because Dutch news is news too. Sindsdien heeft hij ook gewerkt met o.a. BNR Radio, BNNVARA en de VPRO. Greg schreef twee boeken How to Be Orange en How to Be Dutch: the Quiz. Als The American Netherlander geeft hij masterclasses aan internationale bedrijven over culturele assimilatie, ook wel Culture Shock Therapy. Zijn eigen inburgering in de Nederlandse samenleving vormde de inspiratie voor zijn twee solovoorstellingen How to be Orange en Superburger: the Man with Split Nationalities.

Dit jaar viert Greg dat hij 25 jaar actief is op het gebied van comedy en al 20 jaar werkzaam is als corporate speaker & host. Als kenner van zowel de Amerikaanse als de Nederlandse samenleving is Greg een gewild spreker voor een breed scala aan evenementen. In de afgelopen 25 jaar trad hij meer dan 1000 keer op voor bedrijven zoals ASML, Philips en ABN Amro en bijna alle universiteiten in Nederland, meestal met een oranje of groen thema. Gecombineerd met Gregs achtergrond als improv comedian is hij de ideale dagvoorzitter, die zowel publiek, gasten als organisatie op hun gemak stelt en aan het lachen krijgt zonder ooit grof te worden. Zo was hij eerder gastheer voor Koning Willem-Alexander, president François Hollande en NATO. Als talkshow host imiteerde hij Graham Norton (Tommy Hilfiger), Seth Meyers (Booking.com) en Matthijs van Nieuwkerk (ING). Als keynote speaker trad hij op in rijdende bussen, studentenkamers en zelfs in de business class van een KLM 747 op 10 km hoogte.

Momenteel werkt Greg aan zijn derde boek, schrijft hij een vervolg op zijn succesvolle voorstelling The Madness of King Donald (4 sterren Volkskrant)Leaving Trumpland waarmee hij dit najaar langs Nederlandse theaters zal toeren, en alsof dat nog niet alles is, zijn de verkiezingen in Amerika dit jaar weer een reden om samen met Boom Chicago een Election show te maken.