Jelle (31) speelde rollen in het theater in voorstellingen als Midzomernachtdroom, The Normal Heart, Lulu, Bouwmeester Solness en Vastgoed B.V. In de bioscoop was hij te zien in onder meer Michiel de Ruyter en Sneekweek. Hij speelde rollen in series als Moordvrouw, ‘t Spaanse Schaep en A’dam-E.V.A.

Het grote publiek heeft hem leren kennen door zijn rol als Robert in de hitserie Dokter Deen, waarvan afgelopen jaar het vierde en laatste seizoen is uitgezonden bij Omroep Max. 

Daarnaast nam Jelle het afgelopen jaar deel aan het programma Dance Dance Dance voor RTL4 en vertolkte hij, te paard, de hoofdrol in het grootse theaterspektakel De Stormruiter. Voor deze muziektheaterproductie heeft Jelle een maandenlange intensieve training gehad bij de beste dressuurruiters van Nederland en volgende hij meer dan een jaar lessen in stuntrijden bij het gerenommeerde theatergezelschap Theatre du Centaure in Marseille. 

Inmiddels is Jelle een bekwaam ruiter en de trotse eigenaar van zijn eigen schimmelhengst, waarmee hij inmiddels een nieuwe productie in Frankrijk aan het voorbereiden is.

Eind 2019 is Jelle te zien in de bioscoopfilm De Brief voor Sinterklaas.