Jelle (31) speelde rollen in het theater in voorstellingen als Midzomernachtdroom, The Normal Heart en meest recentelijk in Vastgoed B.V. In de bioscoop was hij te zien in o.m. Michiel de Ruyter en Sneekweek. Hij speelde rollen in series als Moordvrouw, ‘t Spaanse Schaep en Adam en Eva.
Het grote publiek heeft hem leren kennen door zijn rol als Robert in de hitserie Dokter Deen, waarvan zojuist het vierde en laatste seizoen is uitgezonden.
De afgelopen 4 maanden is hij volop in training geweest voor zijn deelname aan Dance Dance Dance, waarvan momenteel de opnames van de shows plaatsvinden en dat vanaf 25 augustus zal worden uitgezonden bij RTL4.
Aansluitend zal hij de hoofdrol vertolken in De Stormruiter.
Met 3 miljoen euro productiebudget één van de duurste en grootste voorstellingen ooit gemaakt in Nederland.
Deze voorstelling met verder o.a. Ellen ten Damme en muziek van De Wereldband zal worden geregisseerd door Jos Thie (Jochem Meijer, Armin van Buren) en wordt gemaakt in het kader van ‘Leeuwarden culturele hoofdstad Europa 2018’.
Aan de voorstelling werken meer dan 250 mensen mee en er zullen 100 paarden in te zien zijn.
Jelle is al meer dan een jaar volop in training bij de beste dressuurruiters van Nederland en bij een speciale paardenstuntman in Marseille, om het paardrijden tot in de kleinste finesses te kunnen beheersen en straks al zijn stunts te paard zelf te kunnen gaan doen.
De Stormruiter wordt exclusief opgevoerd in Leeuwarden voor 4600 man per avond.
Dit wordt één van de meest spectaculaire voorstellingen ooit gemaakt in Nederland en voor Jelle wordt het de rol van zijn leven waar alle uitdagingen voor hem in samen komen.