Jorrit Ruijs (1980) volgde een klassiek balletopleiding aan The Royal Academy of Dance en studeerde daarnaast af aan de Amsterdamse Toneelschool. Hij liep stage bij Toneelgroep Amsterdam en was twee jaar vast verbonden aan Het Zuidelijk Toneel.

In Roberto Zucco van toneelgroep de Appel en Don Carlos van Huis aan de Amstel speelde hij de titelrollen. Ook in de musicals Hair, geregisseerd door Marcus Azzini en Ciske de rat van Stage Entertainment speelde hij diverse hoofdrollen.

Jorrit is vanaf de wereldpremière in 2010 als acteur betrokken bij ‘Soldaat van Oranje, de musical’  waar hij de rol speelt en danst van Bram Goudsmit.

Op televisie speelde Jorrit een vaste rol in de serie Bloedverwanten, recentelijk de hoofdrol in Motief voor moord en vanaf oktober 2017 speelt hij één van de vaste rollen in de nieuwe dagelijkse serie De Spa.

In Nijinsky – gek van dans, geregisseerd door Peter de baan en gechoreografeerd door Toer van Schayk, combineerde Jorrit zijn beide opleidingen als danser en acteur.

Met zijn succesvolle, door hem zelf geschreven voorstelling Het temmen van de Faun op het Amsterdam Fringe Festival, in een eindregie van Titus Tiel Groenestege, ging zijn onderzoek naar de combinatie tussen dans en spel verder.

Naast het Fringe Festival speelde hij ook op Het Oerol-festival, meerdere malen op theaterfestival De Parade en was hij te zien in De laatste zomerin het openluchttheater in het Amsterdamse Bos.

Met het gezelschap Fantasten maakte Jorrit de bewegingstheatervoorstellingen Isolement’ en ‘Honger.

Daarnaast was hij op televisie te zien in o.a. Kinderen geen bezwaar, Van God Los, Walhalla (BNN) Co-assistant, Flikken Maastricht, Spoorloos verdwenen,  Ernstige delicten, Bon Bini Beach, Blauw-Blauw, Goede Tijden Slechte Tijden, AU (canal+), Stupicupido (VPRO) en in de (tele)films: Kill Mode en Magistratus (Get of the Road),  Het leven uit één dag, regisseur; Mark de Cloe (Dutch Mountain Movies BV) en Beat, regisseur; David Verbeek (International Rotterdam Film Festival 2004).

Jorrit leent zijn stem aan verschillende animatiefilms en commercials.

Op dit moment is hij te zien als de slechterik Scar in Disney’s musical The Lion King.

Voor deze rol werd hij genomineerd voor de Johnny Kraaykamp Musical Award in de categorie Beste mannelijke hoofdrol in een grote musical.