Geboren te Vlaardingen. Zangeres en actrice Marjolein Keuning studeerde zang (lichte muziek) aan het Rotterdams Conservatorium. Speelde Grizabella in de musical Cats in Hamburg, waarna ze in 1989 het diploma uitvoerend en docerend musicus behaalde. Speelde in de show Chicago, en met een beurs van (toen) WVC werd haar een acteerstudie in Los Angeles mogelijk gemaakt, waar zij aan het beroemde Lee Strasberg Institute studeerde, en verdere zang coaching kreeg. Terug in Nederland speelde ze in Les Misérables en begon rollen te spelen op televisie, onder meer in Bureau Kruislaan, Recht voor zijn Raab en Vrouwenvleugel. Vanaf deze tijd ontwikkelde ze zich op zowel acteer- als musical en solozang gebied. Ze speelde voor het Ro theater en was onderdeel van de vaste cast in Onderweg naar Morgen. Van1997 t/m 2001 presenteerde Marjolein met veel succes het KRO programma Het Gevoel Van… , en speelde zij 4 seizoenen lang in de politieserie Russen voor de publieke omroep.

Leading lady bij Novomundo in Studio 21 bij Wentink Events, was een volgend project, waarna zij weer de Nederlandse theaters inging met het theaterconcert ‘More Musical Strings’, en ‘Hollywood Strings’ olv Max Smeets. In 2008 ontwikkelde, en tourde, ze met een eigen solovoorstelling, genaamd Turf.  Hiernaast speelde zij in De Heineken Ontvoering, en deed diverse gastrollen. In 2016 deed ze mee met Wie is de mol? Van september 2008 tot de zomer van 2017 was Marjolein te zien in Goede Tijden, Slechte Tijden in de rol van Maxime Sanders.

Marjolein ontwikkelt op dit moment een eigen  televisieprogramma dat een compleet andere kant van haar zal laten zien. Verder was ze in 2017 te zien met haar solo voorstelling Verwarring en zullen we haar in 2018 onder andere zien als Linda Porter in You’re The Top.