Michael de Roos studeerde aan ITS DNA en de Koningstheater-Akademie in Nederland. Hij verhuisde in 2010 naar de United States om aan de Maggie Flanigan Studio de Meisner techniek te leren. Ook studeerde hij dans bij DNA (Dance New Amsterdam).

In zijn tijd in New York speelde hij in voorstellingen en TV-series als: Phases, FrankenStein The Musical, The Skype Show or See You in August, The Eshaton Cabaret en The Little Prinsinn en PX This.

In 2013 verhuisde hij weer terug naar Nederland. Hij speelde onder andere in Spiderman: Far From Home (Marvel),  SCARS (NPO), The Land of Hope and GloryHunter Street (Nickelodeon) en De Ludwigs (Nickelodeon), Commando’s (NPO) en is verbonden aan Studio Bock en Baas, Theatergroep MetdeBotteZijde en TG Locals! Daarnaast is hij af en aan te zien in de rol van Alex de Boer in Goede Tijden, Slechte Tijden.

Michael presenteerde voor Jack TV het online programma Brutale Apen, en presenteert nu voor Veilig verkeer Nederland het programma Veilige Feitjes. Hij presenteert ook interne programma’s voor bedrijven als: NS, Rabobank en ABN AMRO e.a.

Afgelopen jaar speelde hij in de films Koeman en Masterclass die alle twee geselecteerd werden voor het Filmapalooza Filmfestival in Orlando. Masterclass kreeg een official selection voor het Film festival in Cannes 2019.

Michael heeft een eigen productiebedrijf Exciting Roads. Dat zich specialiseert in het produceren van korte films.