Michael de Roos studeerde aan ITS DNA en de Koningstheaterakademie in Nederland. En verhuisde in 2010 naar de United States om aan de Maggie Flanigan Studio de Meisner techniek te leren. Ook studeerde hij dans bij DNA (Dance New Amsterdam) in NYC.

In zijn tijd in New York speelde hij in voorstellingen en TV-series als: Phases, FrankenStein The Musical, The Skype Show or See You in August, The Eshaton Cabaret en The Little Prinsinn en PX This.

In 2013 verhuisde hij weer terug naar Nederland. Hij speelde in De Koers(Omrop Fryslan), SCARS(NPO), The Land of Hope and Glory, Gloria(NPO), Lost in the Game(KRO-NCRV) en is verbonden aan Studio Bock en Baas! Daarnaast is hij af en aan te zien in de rol van “Alex de Boer” In Goede Tijden, Slechte Tijden en speelt hij een vast rol in het nieuwe seizoen van Nickelodeon’s “Hunter Street” en “de Ludwigs”.

Michael presenteerde voor Jack TV het online programma Brutale Apen, en presenteert nu voor Veilige verkeer Nederland het programma “Veilige Feitjes”.

Michael heeft een eigen productiebedrijf Exciting Roads. Dat zich specialiseert in het produceren van korte films.