Na het behalen van haar VWO diploma is ze vertrokken naar Engeland om daar Drama and Theatre Studies te studeren aan the University of Kent in Canterbury. Daar heeft ze haar eigen theatergezelschap ‘A Company of Strangers’ opgezet, waarvoor ze twee producties regisseerde.

Nina Spijkers is afgestudeerd aan de Regieopleiding in Amsterdam waar ze onder andere Leonce en Lena van Georg Büchner, Closer van Patrick Marber en de Hamletmachine en Kwartet van Heiner Müller regisseerde. Ze liep stage als regie assistent van Johan Simons bij de productie Dantons Dood van Toneelgroep Amsterdam.

Momenteel is ze als maker aangesloten bij de Toneelschuur in Haarlem.  Zij maakte onder andere Don Carlos, en is daarmee genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2016.

In 2019 starten de opnames voor haar regie debuut in film, waarvan de pre productie in 2018 begint. Komend jaar is zij verantwoordelijk voor de regie van de nieuwe voorstelling van Hadewych Minis, die zowel op de Parade als in het land te zien is.