Na het behalen van haar VWO diploma is ze vertrokken naar Engeland om daar Drama and Theatre Studies te studeren aan the University of Kent in Canterbury. Daar heeft ze haar eigen theatergezelschap ‘A Company of Strangers’ opgezet, waarvoor ze twee producties regisseerde.

Nina Spijkers is afgestudeerd aan de Regieopleiding in Amsterdam waar ze onder andere Leonce en Lena van Georg Büchner, Closer van Patrick Marber en Hamletmachine en Kwartet van Heiner Müller regisseerde. Ze liep stage als regie assistent van Johan Simons bij de productie Dantons dood van Toneelgroep Amsterdam.

Momenteel is ze als maker aangesloten bij de Toneelschuur in Haarlem. Zij maakte onder andere Don Carlos, en is daarmee genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2016. Ook ontving zij een BNG nominatie voor Ivanov wat ze bij de Toneelschuur heeft gemaakt.

In 2019 starten de opnames voor haar regie debuut in film met Wat je vindt mag je houden in het kader van de One Night Stand. Ze was verantwoordelijk voor de regie van de nieuwe voorstelling Minis Plus van Hadewych Minis, die zowel op de Parade als in het land te zien was. Afgelopen seizoen maakte zij ook Dangerous Liaisons bij Bos theaterproducties. En komend seizoen start ze bij TG Oostpool om de grote zaal productie te regisseren.