Sebas kwam op tien jarige leeftijd in aanraking met het acteren. Het jeugdtheater huis bood zijn eerste theatrale onderdak. Hij speelde op jonge leeftijd een van de hoofdrollen in Kees de jongen. Op latere leeftijd speelde hij zijn eerste theaterrol bij Huis a /d Amstel. Daarna speelde een van de hoofdrollen in de voorstelling Boys & Girls bij het O.T. Theater. Een jaar later speelde hij in de voorstelling Burgerschap o.l.v. Theo Ham.

Daarnaast speelde Sebas ook enkele (gast)rollen in verschillende tv projecten, zoals: Het Imperium (RTL8), Flikken Maastricht (NPO1), Danni Lowinsky (SBS6), 4JIM (NPO3), Project Orpheus (NPO1) en TOON (KPN). En enkele rollen in korte films als: Het Mooiste chickie van het web, Red Lights. Daarnaast speelde hij in Nachtoord en Waar zij waren i.s.m. de Filmacademie Amsterdam.

Sebas is in 2017 afgestudeerd aan de Toneelacademie in Maastricht. Hij liep in zijn derde en vierde jaar stage bij Toneelgroep Oostpool onder regie van Marcus Azini, Theatergroep Suburbia onder regie van Albert Lubbers en daarna in het nieuwe stuk Watskeburt onder regie van Jasper Verheugd.